Sposób przygotowania:
Zestaw grillowy dla Buni
Przygotować marynatę z oleju , soku cytrynowego, cukru, imbiru i przypraw. Pierś z kurczaka pokroić w cienkie kawałki ( 5-6) . W szerokim pojemniku ułożyć kawałki mięsa , plastry cukinii i kostkę sera . ,,Utytłać " je w marynacie i zostawić na 30 minut. Na patelni grillowej lub na grillu ( na tacce ) upiec mięso , cukinię , a na końcu ser . Ser proponowała bym jeśli nie grillujemy na tacce a na patelni - usmażyć na zwykłej patelni na odrobinie oleju bo na grillowej patelni przywiera do rowków i ciężko go obracać( grilluje się go lub smaży 4 minuty przewracając ). Układać na sałacie ser na nim kawałki kurczaka i cukinię . Do tego czosnkowe grzanki i dip np. salsa pomidorowo-paprykowa.