goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Najlepsze kminkówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kminkówki są świetnym dodatkiem do czerwonego barszczu. Zamiast kminkiem można je posypać gruboziarnistą solą

Najlepsze kminkówki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Najlepsze kminkówki

 

 

  • do posmarowania:
  • białka 2 sztuki

 

  • do posypania
  • kminek

Sposób przygotowania:

Najlepsze kminkówki
Do maki wbijamy żółtka, dodajemy śmietanę, margarynę i pozostałe składniki. Zagniatamy kruche ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i radełkiem wykrawamy podłużne prostokąty. Przekładamy na blaszkę. Wierzch smarujemy rozmąconym białkiem, posypujemy kminkiem. Wierzch smarujemy rozmąconym białkiem, posypujemy kminkiem. Kminkówki pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.
Najlepsze kminkówki
Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto
Najlepsze kminkówki
Ciasto rozwałkowujemy i radełkiem wykrawamy podłużne prostokąty
Najlepsze kminkówki
Wierzch smarujemy rozmąconym białkiem, posypujemy kminkiem
Najlepsze kminkówki
Kminkówki pieczemy około 15 minut w 180 stopniach

Tagi:

ciasto