Sposób przygotowania:
Slone półkruche ciasteczka kminkowe
Przygotowanie:
Przygotować ciasto według przepisu " słone półkruche ciasteczka serowe" ale bez sera.
Na oprószonej dokładnie mąką stolnicy rozwałkować ciasto i wyciąć foremką lub kieliszkiem kółeczka.Posmarować każde delikatnie rozmąconym uprzednio jajkiem,następnie posypać kminkiem zmieszanym wcześniej z gruboziarnistą solą i ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze.Piec w gorącym piekarniku ( 200-220 s.c) około 10 minut.
Smacznego
Przygotować ciasto według przepisu " słone półkruche ciasteczka serowe" ale bez sera.
Na oprószonej dokładnie mąką stolnicy rozwałkować ciasto i wyciąć foremką lub kieliszkiem kółeczka.Posmarować każde delikatnie rozmąconym uprzednio jajkiem,następnie posypać kminkiem zmieszanym wcześniej z gruboziarnistą solą i ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze.Piec w gorącym piekarniku ( 200-220 s.c) około 10 minut.
Smacznego