Sposób przygotowania:
Naleśniki a'la Monika:-)
Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe. Usmażyć średniej grubości naleśniki. Farsz: Cebulkę, paprykę pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oleju, w międzyczasie parówkę pokroić w drobną kosteczkę( pamiętajmy,żeby nie kupować mom-u czyli parówek z mięsa oddzielonego mechanicznie). Wrzucić parówkę do warzyw i chwilę przesmażać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. W miseczce wymieszać mąkę z koncentratem, dolać ciepłej wody i wymieszać (wygodnie jest to robić trzepaczką do jajek), mieszaninę wlać na patelnię i zagotować. Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Naleśnik położyć na czymś twardym i prostym (najlepiej na desce do krojenia), nałożyć 2-3 łyżki farszu (w zależności od wielkości naleśnika), na farsz położyć pasek sera żółtego. Zawinąć w rulon. Naczynie do zapiekania wysmarować 1 łyżką oleju i ułożyć naleśniki ( mnie wyszły 2 warstwy), zapiekać około 20 min w temp 180st. Wykreowałam to danie wczoraj na kolację,mężowi bardzo smakowało. Mam nadzieję,że Państwu również. SMACZNEGO!