Sposób przygotowania:
Naleśniki a'la raffaelloPrzygotowanie ciasta naleśnikowego oraz farszu
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Mąkę przesiewamy do kielicha blendera kielichowego, wlewamy mleko, wbijamy jajko, dodajemy oliwę i odrobinę soli. Miksujemy na jednolite ciasto. Ciasto odstawiamy na ok. 15 minut.
Przygotowujemy farsz. Ser przeciskamy przez praskę, dodajemy cukier (ilość według preferencji) i śmietanę (150 g). Ser z dodatkami mieszamy. Dodajemy wiórki kokosowe (3 czubate łyżki) i płatki migdałowe (3 czubate łyżki), mieszamy delikatnie.
Smażenie naleśników
Na patelni rozsmarowujemy niewielką warstwę oliwy. Na patelnię wykładamy porcjami ciasto tak, aby tworzyło cienką warstwę. Gdy brzegi ciasta zaczną brązowieć i odstawać od patelni, naleśnik przewracamy na drugą stronę i smażymy na rumiano.
Zwijanie naleśników
Na usmażone naleśniki wykładamy farsz, naleśniki zwijamy.
Naleśniki polewamy pozostałą śmietaną, posypujemy cukrem, posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi.