Sposób przygotowania:
Paprykowy schabETAP 1
Paprykę myjemy, osuszamy, przekrawamy i usuwamy gniazda nasienne. Następnie kroimy ją wzdłuż na około 8 części. Cebulę kroimy w plasterki
ETAP 2
Schab myjemy i osuszamy. Gotowy nacinamy w plastry co około 1-1,5 cm. Krojąc plastry nie docinamy mięsa do końca. Ponacinane mięso nacieramy olejem a następnie przyprawami według uznania.
ETAP 3
W wykonane nacięcia wkładamy paski papryki oraz plasterki cebuli.
ETAP 4
By pieczeń zachowała w trakcie pieczenia swój kształt przewiązujemy ją dratwą.
ETAP 5
Uformowaną umieszczamy w rękawie do pieczenia. Tak przygotowaną wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ją około 1 godzinę w 180°C. Gotową podajemy.
SylaUla
mocsłodkości
Czekoladka 2