Sposób przygotowania:
Gofry pszenno - żytnie z karmelizowanymi śliwkami
Do miski wlewamy mleko, olej, płynny miód i dodajemy wybite jajka, mieszamy. Wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy.
Śliwki myjemy i wycieramy ściereczką, kroimy na pół i usuwamy pestki.
Na patelni rozgrzewamy masło i miód, dokładamy śliwki i przesmażamy przez około 10 minut.
Gofrownice rozgrzewamy i smarujemy olejem, łyżką nakładamy porcje ciasta i pieczemy na rumiany kolor. Upieczone przekładamy na metalową kratkę i studzimy.
Na każdego gofra kładziemy porcje śliwek i dekorujemy wiórkami kokosowymi i listkami mięty.
Śliwki myjemy i wycieramy ściereczką, kroimy na pół i usuwamy pestki.
Na patelni rozgrzewamy masło i miód, dokładamy śliwki i przesmażamy przez około 10 minut.
Gofrownice rozgrzewamy i smarujemy olejem, łyżką nakładamy porcje ciasta i pieczemy na rumiany kolor. Upieczone przekładamy na metalową kratkę i studzimy.
Na każdego gofra kładziemy porcje śliwek i dekorujemy wiórkami kokosowymi i listkami mięty.