Sposób przygotowania:
Rauchy z kapustą białą
Kapustę obrać z brzydkich liści, pokroić w ćwiartki i poszatkować. Następnie ugotować w osolonej wodzie. Cebulę po obraniu pokroić w drobną kostkę i podrumienić na margarynie.
Z mąki, mleka i żółtek zrobić ciasto jak na naleśniki, do ciasta dodać ugotowaną kapustę i podrumienioną cebulę. Wszystko dobrze wymieszać.
Na koniec doprawić przyprawami, dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Porcje ciasta kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć racuchy na rumiano z każdej strony.
Z mąki, mleka i żółtek zrobić ciasto jak na naleśniki, do ciasta dodać ugotowaną kapustę i podrumienioną cebulę. Wszystko dobrze wymieszać.
Na koniec doprawić przyprawami, dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Porcje ciasta kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć racuchy na rumiano z każdej strony.
SylaUla
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)
gusia1000