Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Naleśniki bezglutenowe z nasionkami chia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zdrowe, bezglutenowe naleśniki z nasionkami szałwii hiszpańskiej (nasionka chia ). Idealne dla dzieci.

Naleśniki bezglutenowe z nasionkami chia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki bezglutenowe z nasionkami chia

 

  • 2 szklanki mąki bezglutenowej

 

  • 2 łyżki nasionek szałwii hiszpańskiej (chia )

 

 

 

  • 200 ml wody

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Naleśniki bezglutenowe z nasionkami chia
Do miski wsypać mąkę, sól i nasionka chia. Wymieszać Dodać mleko , wodę , jajka, dobrze wymieszać by składniki się połączyły i powstało ciasto naleśnikowe.

Na patelnię wlać niewielką ilość oleju i na rozgrzany olej wlewać partiami (najlepiej chochelką ) ciasto naleśnikowe. Smażyć z dwóch stron na złocisty kolor.

Gdyby ciasto zgęstniało, dolać odrobinę wody lub mleka i ponownie wymieszać.

Podawać z dżemem lub same ( moje młodsze dziecko lubi własnie takie same, bez żadnych dodatków )
Naleśniki bezglutenowe z nasionkami chia
Make połączyć z nasionkami oraz sola, wymieszać
Naleśniki bezglutenowe z nasionkami chia
Dodać pozostałe składniki i wymieszać by powstało ciasto
Naleśniki bezglutenowe z nasionkami chia
Ciasto wlewać na gorącą patelnie z niewielka ilością oleju
Naleśniki bezglutenowe z nasionkami chia
Smażyć z dwóch stron na złocisty kolor