Sposób przygotowania:
Naleśniki bezglutenowe z nasionkami chia
Do miski wsypać mąkę, sól i nasionka chia. Wymieszać Dodać mleko , wodę , jajka, dobrze wymieszać by składniki się połączyły i powstało ciasto naleśnikowe.
Na patelnię wlać niewielką ilość oleju i na rozgrzany olej wlewać partiami (najlepiej chochelką ) ciasto naleśnikowe. Smażyć z dwóch stron na złocisty kolor.
Gdyby ciasto zgęstniało, dolać odrobinę wody lub mleka i ponownie wymieszać.
Podawać z dżemem lub same ( moje młodsze dziecko lubi własnie takie same, bez żadnych dodatków )
Na patelnię wlać niewielką ilość oleju i na rozgrzany olej wlewać partiami (najlepiej chochelką ) ciasto naleśnikowe. Smażyć z dwóch stron na złocisty kolor.
Gdyby ciasto zgęstniało, dolać odrobinę wody lub mleka i ponownie wymieszać.
Podawać z dżemem lub same ( moje młodsze dziecko lubi własnie takie same, bez żadnych dodatków )