Sposób przygotowania:
Naleśniki biszkoptowe
Śmietanę oziębić w lodówce . Czereśnie umyć , osączyć , usunąć ogonki i pestki
3/4 szklanki wody , mleko , żółtka , mąkę i szczyptę soli zmiksować . Odstawić ciasto na 20 min. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru i delikatnie połączyc z ciastem . Patelnie posmarowac cienko olejem i smażyć naleśniki .
Oziebiona smietanke ubic z 2 lyzkami cukru pudru i cukrem waniliowym . Kazdy nalesnik skladac na pol , napelnic ubitą smietana oraz owocami i podawac cieple , oprószone cukrem pudrem .
3/4 szklanki wody , mleko , żółtka , mąkę i szczyptę soli zmiksować . Odstawić ciasto na 20 min. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru i delikatnie połączyc z ciastem . Patelnie posmarowac cienko olejem i smażyć naleśniki .
Oziebiona smietanke ubic z 2 lyzkami cukru pudru i cukrem waniliowym . Kazdy nalesnik skladac na pol , napelnic ubitą smietana oraz owocami i podawac cieple , oprószone cukrem pudrem .