Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1630]

Naleśniki budyniowe z nadzieniem z budyniu

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne budyniowe naleśniki, pachnące i delikatne. Wyszły mi idealne. Na podwieczorek. Pyszne. Polecam. Udadzą się każdemu.

Naleśniki budyniowe z nadzieniem z budyniu

Składniki:

Naleśniki budyniowe z nadzieniem z budyniu

Ciasto:

  • 2 jajka
  • 2 szklanki mleka
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżki cukru
  • 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka )

Nadzienie:

  • pół litra mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka )

Dodatkowo:

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Naleśniki budyniowe z nadzieniem z budyniu
1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Następnie smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju.

2. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu.

3. Naleśniki smarujemy budyniem i podajemy.

4. Można podać na ciepło, zaraz po przygotowaniu, lub na zimno gdy składniki przestygną. Smacznego życzę.

Moje rady:

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.

Z tej receptury wychodzi 12 sztuk naleśników.