Sposób przygotowania:
Naleśniki czekoladowe
Nadzienie do naleśników z jabłek : Jabłka obieramy ze skórki i wycinamy gniazdka z nasionkami . Ścieramy na tarce na wiórka . wrzucamy do garnka i przesmażamy je z odrobiną cukru . mi to zajęło 40 minut z obraniem ścieraniem i przesmażeniem . Jaja zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puch dodać mąkę z proszkiem do pieczenia , miksować . Mleko z wodą mineralna dodawać stopniowo najlepiej trochę płynu trochę mąki . Na koniec dodajemy olej rzepakowy polecam Rapso . Teraz wystarczy zamieszać i smażyć na oleju. Na ostudzony naleśnik kładziemy przesmażone ostudzone jabłuszka . Zwijamy w rulonik albo w kopertę jak chcecie . Ubiłam śmietanę wcześniej z odrobina cukru i udekorowałam naleśniki .