Sposób przygotowania:
Naleśniki do słodkiego nadzienia
Mąkę przesiać z cukrami i solą. Dodać jaja, mleko i śmietanę. Zmiksować. Ciasto odstawić na około 40 minut w ciepłe miejsce. Przed smażeniem do ciasta dodać olej i aromat waniliowy. Patelnię leciutko natłuścić i bardzo dobrze rozgrzać. Przy pomocy dużej łyżki (chochli) nalewać cienką warstwę ciasta i rozprowadzić ją szybko ale równomiernie na patelni. Smażyć z jednej strony przez ok minutę, przewrócić na drugą stronę i smażyć przez kolejne kilkadziesiąt sekund, do lekkiego zrumienienia. Podawać na gorąco ze słodkim nadzieniem.
![Naleśniki do słodkiego nadzienia Naleśniki do słodkiego nadzienia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-do-slodkiego-nadzienia-75012.jpg)
![Naleśniki do słodkiego nadzienia Naleśniki do słodkiego nadzienia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-do-slodkiego-nadzienia-75013.jpg)
![Naleśniki do słodkiego nadzienia Naleśniki do słodkiego nadzienia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-do-slodkiego-nadzienia-75014.jpg)
![Naleśniki do słodkiego nadzienia Naleśniki do słodkiego nadzienia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-do-slodkiego-nadzienia-75015.jpg)