cris

cris

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 354]

Naleśniki kasztanowe z serkiem Milka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne, delikatne naleśniki kasztanowe przełożone czekoladowym serkiem Philadelphia Milka

Naleśniki kasztanowe z serkiem Milka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki kasztanowe z serkiem Milka

 

  • /ok.6-7 szt/
  • 150 g mąki kasztanowej
  • 2 jajka
  • 150 ml mleka
  • 100 ml wody mineralnej gazowanej
  • aromat waniliowy /do smaku/
  • szczypta soli
  • oraz do przełożenia: serek czekoladowy Milka Philadelphia
  • do dekoracji : sos czekoladowy

Sposób przygotowania:

Naleśniki kasztanowe z serkiem Milka
Wszystkie składniki zmiksować razem w blenderze do uzyskania jednolitego ciasta. - Ciasto odstawić na 30 min. - Na rozgrzanej patelni teflonowej /można ja posmarować odrobiną oleju/ piec z obu stron niezbyt grube naleśniki. - Każdy placek posmarować cienko czekoladowym serkiem. -Zwinąć , przełożyć na półmisek i dowolnie udekorować.
Naleśniki kasztanowe z serkiem Milka
Z przygotowanego ciasta usmażyć niezbyt grube naleśniki.
Naleśniki kasztanowe z serkiem Milka
Usmażone placki naleśnikowe posmarować cienko serkiem.
Naleśniki kasztanowe z serkiem Milka
Naleśniki dowolnie zwinąć i przełożyć na półmisek.
Naleśniki kasztanowe z serkiem Milka
Przed podaniem naleśniki można polać sosem czekoladowym.

Tagi:

jajko sosy jajka