plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Naleśniki krówkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny naleśnik ze smaczną masą krókową

Naleśniki krówkowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Naleśniki krówkowe

 

  • 2 szkl. mąka,
  • 1 szt. jajka,
  • 1,5 szkl mleko,
  • 1 szczypta Sól,
  • 0,5 szkl masa krówkowa,
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Naleśniki krówkowe
Mleko, jajko, mąka połączyć ze sobą do uzyskania jednolitej masy, dodać szczyptę soli. Usmażyć naleśniki na złoty kolor a następnie masą krówkową posmarować naleśniki. Zwinąć w rulonik.
Smacznego.
Naleśniki krówkowe
Smażymy na złoty kolor
Naleśniki krówkowe
Smarujemy masą krówkową
Naleśniki krówkowe
Zwijamy naleśnik

Tagi:

jajko jajka