pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Naleśniki meksykańskie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

naleśniki chili con carne

Naleśniki meksykańskie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki meksykańskie

 

  • 10 łyżek FARSZ,
  • 1 szklanka mleko,
  • 1/2 szklanki woda gazowana,
  • do smaku Sól,
  • 10 dag ser gouda lub podlaski,
  • 1 jajo surowe,
  • 1 szklanka mąka

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki meksykańskie
Farsz robimy wg przepisu Chili con carne. Z mleka, wody, soli, jajka i mąki mieszamy ciasto. Ilość mąki może się wahać – najważniejsze, aby ciasto było lekko gęste i się łatwo przelewało. Na posmarowanej olejem patelni smażymy naleśniki. Następnie na naleśniki nakładamy farsz, zwijamy w rulonik i układamy w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch kładziemy cienkie plasterki sera i zapiekamy ok. 10 minut w temperaturze 150°C do momentu roztopienia się sera.
Naleśniki meksykańskie
Naleśniki meksykańskie przekrój
Naleśniki meksykańskie
Naleśniki meksykańskie pieczenie

Tagi:

sery ser