Sposób przygotowania:
Naleśniki na napoju ryżowym
Do naczynia wlać napój, wodę wbić jajka, przesiać mąkę i dodać szczyptę soli. Zmiksować mikserem na jednolity płyn i odstawić na co najmniej pół godziny.
Po tym czasie wymieszać i smażyć na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości(kilka kropli) oleju lub masła klarownego. Zdjąć lekko przestudzić i posmarować dżemem.
Zwinąć w trójkąt oprószyć lekko cukrem pudrem, dodać kilka plasterków banana i borówki amerykańskie.
Po tym czasie wymieszać i smażyć na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości(kilka kropli) oleju lub masła klarownego. Zdjąć lekko przestudzić i posmarować dżemem.
Zwinąć w trójkąt oprószyć lekko cukrem pudrem, dodać kilka plasterków banana i borówki amerykańskie.
skuter5
biedroneczki