Sposób przygotowania:
Naleśniki otrębowe
Do miski dać mąkę , jajko, 1 łyżkę oleju, proszek do pieczenia, szczyptę soli i otręby . Dolać mleko i wodę. Zmiksować. Odstawić na 20 minut by ,, dojrzało". Jeśli trzeba dolać mleka lub dosypać odrobinę mąki by ciasto miało odpowiednią gęstość ( jak kwaśna śmietana). Cebulę obrać i drobno usiekać- usmażyć na szklisto na łyżce oleju. Zmiksować mięso z kurczaka. Wymieszać składniki farszu tj. zmielone mięso , cebulę, tymianek. Doprawić solą i pieprzem . Rozgrzać natłuszczoną olejem patelnię. Usmażyć 2-4 grubsze naleśniki ( zależy jak dużą mamy patelnię) - ja na średniej usmażyłam 2. Usmażone naleśniki zsunąć z patelni i odłożyć by przestygły. Posmarować naleśniki farszem . Zwijać naleśniki w rulonik . Przecinać naleśniki na pół na ukos. Podawać podsmażone na rumiano z bulionem do popicia ( może być inna czysta zupa).