Login

Login

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Naleśniki po arabsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna naleśniki na mały obiad :)

Naleśniki po arabsku

Składniki:

Naleśniki po arabsku

 

  • 35 dag mąki
  • 4 jajka
  • 1/2 litra mleka lub wody
  • 2 szklanki pokrojonego drobno szczypiorku
  • 1 szklanka pokrojonej drobno natki pietruszki
  • 1 szklanka pokrojonego drobno koperku
  • sól,pieprz ziołowy
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Naleśniki po arabsku
Mąkę przesiać przez sito. Jajka roztrzepać widelcem lub trzepaczką,dodać mleko lub wodę,sól i pieprz do smaku,dosypać mąkę. Dobrze wymieszać.Ma być konsystencji gęstej śmietany. Szczypiorek,natkę pietruszki i koperek drobno posiekać i dosypać do ciasta,wymieszać. Smażyć na oleju małe placuszki. Podać z dużą ilością surówek.

Tagi:

jajko jajka