WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 617]

Zupka jarzynowa na mielonych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatna zupka jarzynowa ugotowana na kotlecikach mielonych z dodatkiem ekologicznych warzyw z własnego warzywniaka.

Zupka jarzynowa na mielonych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupka jarzynowa na mielonych

 

  • 2 nieduże kotlety mielone
  • 3 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • mała pietruszka
  • kawałek zielonej części pora
  • ok. 1 łyżka natki pietruszki
  • łyżeczka posiekanego koperku
  • 0,5 łyżki kaszy manny

Sposób przygotowania:

Zupka jarzynowa na mielonych

ETAP 1:

Wszystkie warzywa obrać i umyć. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę i pietruszkę w plasterki a pora w drobne kawałki. Wrzucić do garnka. Kotlety mielone pokroić w większą kostkę i dorzucić do warzyw. Zalać ok. 2 szklankami wody tak aby tylko przykryła składniki w garnku. Wsypać natkę pietruszki i koperek i zagotować.

Gotować ok. godziny aż warzywa będą miękkie. Po ok. 40 minutach gotowania wsypać kaszę manną dla zagęszczenia zupki. Można też przyprawić odrobiną soli. Po ugotowaniu zupę podać w takiej postaci lub zmiksować na papkę.

Zupkę można zawekować w słoiczki.

Zupka jarzynowa na mielonych
Zupka jarzynowa na kotletach mielonych po zmiksowaniu
Zupka jarzynowa na mielonych
Zupka jarzynowa na kotletach mielonych po ugotowaniu przed zmiksowaniem
Zupka jarzynowa na mielonych
Zupka jarzynowa w trakcie gotowania po wsypaniu kaszy manny
Zupka jarzynowa na mielonych
Zupka jarzynowa zawekowana w wyparzonesłoiczki