Sposób przygotowania:
Naleśniki z łososiem i jarmużem
Rozgrzewamy na patelni oliwę, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy, aż się zeszkli.
Następnie dorzucamy oczyszczony jarmuż. Dusimy przez kilka minut, aż liście jarmużu zmiękną. Dodajemy podzielonego na kawałki łososia i smażymy jeszcze 1-2 minuty. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą,
Nakładamy farsz na naleśniki, posypujemy startym żółtym serem. Składamy na cztery części i podsmażamy na patelni przez kilka minut, aż ser się rozpuści.
Przygotowujemy sos:
Do jogurtu dodajemy oliwę, posiekany koperek oraz świeżo zmielony pieprz i mieszamy.
Polewamy sosem naleśniki.
Następnie dorzucamy oczyszczony jarmuż. Dusimy przez kilka minut, aż liście jarmużu zmiękną. Dodajemy podzielonego na kawałki łososia i smażymy jeszcze 1-2 minuty. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą,
Nakładamy farsz na naleśniki, posypujemy startym żółtym serem. Składamy na cztery części i podsmażamy na patelni przez kilka minut, aż ser się rozpuści.
Przygotowujemy sos:
Do jogurtu dodajemy oliwę, posiekany koperek oraz świeżo zmielony pieprz i mieszamy.
Polewamy sosem naleśniki.