oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Moje koperkowe naleśniki z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Naleśniki nieco inaczej z pysznym łososiem

Moje koperkowe naleśniki z łososiem

Składniki:

Moje koperkowe naleśniki z łososiem

 

Sposób przygotowania:

Moje koperkowe naleśniki z łososiem
Z mąki, wody,jajka i szczypty soli zrobić ciasto naleśnikowe. Gęstość ciasta jest nieco większa niż zwykłych naleśników. To tak zrobionego ciasta należy w kroić drobno posiekany koperek. Wymieszać i dodać 1 łyżke oleju. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki dość grube. Gdy lekko przestygną rozkładamy na nich plastry wędzonego łososia i zwijamy dość ciasno i układamy na talerzu. Zawijamy w folię spozywczą i schładzamy w lodówce. Miażdżymy ząbek czosnku i mieszamy go z jogurtem i odrobiną soli. Pomidor drążymy i dajemy tam sos czosnkowy. Schłodzone naleśniki kroimy w ukośne kawałki grubości około 3 cm. Układamy je do okoła talerza a między nimi plastry zielonego ogórka. W sam środek kładziemy sos w pomidorze.