Sposób przygotowania:
Naleśniki w stylu meksykańskim
Naleśniki: Z wymienionych składników robimy ciasto naleśnikowe i smażymy naleśniczki na rozgrzanej patelni.
Farsz: Pierś płuczemy, oszuszamy i kroimy na niewielkie kawałki. Smażymy na oleju.
W garnku przygotowujemy wywar (ok. 2 szklanki) z kostki rosołowej. Następnie dodajemy mieszankę meksykańską i kawałki kurczaka. Wszystko razem mieszamy. Farsz doprawiamy mąką i przecierem pomidorowym (wedle uznania). Doprawiamy papryką słodką i papryką ostrą.
Gotowy farsz nakładamy na naleśniki, zawijamy, przypinamy wykałaczkami. Na wierzch kładziemy żółty ser. Zapiekamy chwilkę w mikrofali lub piekarniku.
Naleśniki świetnie smakują również bez sera.
Farsz: Pierś płuczemy, oszuszamy i kroimy na niewielkie kawałki. Smażymy na oleju.
W garnku przygotowujemy wywar (ok. 2 szklanki) z kostki rosołowej. Następnie dodajemy mieszankę meksykańską i kawałki kurczaka. Wszystko razem mieszamy. Farsz doprawiamy mąką i przecierem pomidorowym (wedle uznania). Doprawiamy papryką słodką i papryką ostrą.
Gotowy farsz nakładamy na naleśniki, zawijamy, przypinamy wykałaczkami. Na wierzch kładziemy żółty ser. Zapiekamy chwilkę w mikrofali lub piekarniku.
Naleśniki świetnie smakują również bez sera.