Sposób przygotowania:
Naleśniki z bananami
Do miski wlewamy mleko i wodę. Wbijamy jajka i wsypujemy mąkę. Mieszamy przy użyciu miksera. Wlewamy olej i sypiemy sól do smaku i ponownie miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto odstawiamy na kilka minut i ponownie mieszamy sprawdzając czy jest odpowiednia konsystencja.Patelnie stawiamy na kuchence i rozgrzewamy ją bez tłuszczu. Nalewamy na nią cienką warstwę ciasta na naleśniki i smażymy z obu stron. Banany obieramy ze skórki, a następnie przy użyciu noża przekrajmy wzdłuż na pół. Przekrojonego banana kładziemy na naleśnik i ciasno zawijamy. Ponownie rozgrzewamy suchą patelnię i kładziemy na niej zawinięte naleśniki. Obsmażamy z obu stron, aż banan będzie ciepły. Wykładamy na talerz i smarujemy jogurtem owocowym.