gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Naleśniki z bryndzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zamiast bryndzy można użyć innego sera twarogowego

Naleśniki z bryndzą

Składniki:

Naleśniki z bryndzą

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z bryndzą
Całe jajko i żółtko roztrzep , dodaj mąkę mleko i szczyptę soli. Ubij gładkie ciasto . Usmaż naleśniki. Bryndzę przełóż do miseczki, rozdrobnij widelcem i dodaj śmietanę. Utrzyj na jednolitą i gładką masę, dopraw do smaku solą i pieprzem. Posiekany koperek dodaj do masy serowej. Naleśniki smaruj farszem i zwijaj w ruloniki. Posiekaj cebulę, boczek pokrój w kosteczkę i zesmaż na patelni na skwarki. Naleśniki polewaj skwarkami i usmażoną cebulą.

Tagi:

jajko jajka