Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Naleśniki z budyniem i twarogiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne smaczne naleśniki w sam raz na piątkowy obiad. Delikatne, puszyste z dodatkiem budyniu, takie naleśniki można smażyć nawet codziennie.

Naleśniki z budyniem i twarogiem

Składniki:

Naleśniki z budyniem i twarogiem

Składniki na ciasto naleśnikowe:

Składniki na farsz:

  • 25 dag, twarogu półtłustego zmielonego
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
  • 3 łyżki cukru
  • 2 szk. mleka

Sposób przygotowania:

Naleśniki z budyniem i twarogiem

I

Naleśniki z budyniem i twarogiem
Przygotowanie masy twarogowo budyniowej do faszerowania naleśników.

Jedną szklankę mleka gotujemy, w drugiej rozrabiamy budyń z cukrem i wlewamy do gotującego się mleka, rytmicznie mieszając żeby nie powstały nam grudki. Budyń studzimy, następnie miksujemy mikserem z twarogiem.

II

Naleśniki z budyniem i twarogiem
przygotowanie ciasta naleśnikowego i smażenie naleśników.

2. Do miski wsypujemy mąkę, sól, cukier, wbijamy jajko, wlewamy wodę i stopniowo mleko. Mieszamy łyżką lub miksujemy mikserem. Smażymy naleśniki.

III

Naleśniki z budyniem i twarogiem
smarujemy placki nalesnikowe i składamy w trójkaty.

3. Każdy naleśnik smarujemy masą budyniowo twarogową i składamy naleśniki w trójkąty.

4. Jeżeli jest konieczność możemy rozgrzać w piekarniku lub mikrofali.

5. Podajemy z ulubionym sosem np. truskawkowym lub czekoladowym.

ETAP 4:

6. Smacznego.