Sposób przygotowania:
Wafelkowe mieloneI
 
1.	Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jedno jajko, wsypujemy sól, paprykę ostrą.
2.	Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę myjemy, obieramy z nasion i bardzo drobno kroimy, ogórki również bardzo drobno kroimy i warzywa łączymy z mięsem.
3.	Następnie wsypujemy bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną.
II
 
4. Mięso nakładamy na całą powierzchnię wafla i przykrywamy drugim waflem.
III
 
5. Kroimy w prostokąty, najlepiej pionowo na trzy część i poziomo na cztery.
IV
 
6.	Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
7.	Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
V
 
8.	Gotowe.
9.	Smacznego.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
biedroneczki