kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1369]

Potrawka dyniowa z fasolką i ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne danie. Przygotowane na piersi z indyka z dynią, fasolką szparagową i brązowym ryżem. Polecam na obiad lub kolację.

Potrawka dyniowa z fasolką i ryżem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Potrawka dyniowa z fasolką i ryżem

 

Sposób przygotowania:

Potrawka dyniowa z fasolką i ryżem
Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę. Pokrojone mięso przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy.

Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę.

W garnku rozgrzewamy masło i wkładamy mięso, cebulę, czosnek i smażymy przez kilka minut. Wlewamy wodę i wsypujemy ryż, gotujemy i mieszamy. Dynię obieramy i kroimy w kostkę, myjemy. Fasolkę czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki, myjemy. Pokrojone warzywa, ziele angielskie i listki laurowe dokładamy do garnka, gotujemy. Gotowe danie doprawiamy do smaku.
Potrawka dyniowa z fasolką i ryżem
Pokrojone mięso z indyka posypujemy przyprawami.
Potrawka dyniowa z fasolką i ryżem
W garnku smażymy cebulę, mięso i czosnek.
Potrawka dyniowa z fasolką i ryżem
Do smażonego mięsa dodajemy ryż i wlewamy wodę.
Potrawka dyniowa z fasolką i ryżem
Następnie dodajemy pokrojone warzywa i przyprawy.