Sposób przygotowania:
Potrawka dyniowa z fasolką i ryżem
Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę. Pokrojone mięso przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
W garnku rozgrzewamy masło i wkładamy mięso, cebulę, czosnek i smażymy przez kilka minut. Wlewamy wodę i wsypujemy ryż, gotujemy i mieszamy. Dynię obieramy i kroimy w kostkę, myjemy. Fasolkę czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki, myjemy. Pokrojone warzywa, ziele angielskie i listki laurowe dokładamy do garnka, gotujemy. Gotowe danie doprawiamy do smaku.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
W garnku rozgrzewamy masło i wkładamy mięso, cebulę, czosnek i smażymy przez kilka minut. Wlewamy wodę i wsypujemy ryż, gotujemy i mieszamy. Dynię obieramy i kroimy w kostkę, myjemy. Fasolkę czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki, myjemy. Pokrojone warzywa, ziele angielskie i listki laurowe dokładamy do garnka, gotujemy. Gotowe danie doprawiamy do smaku.