Sposób przygotowania:
Naleśniki z budyniem i wiśniamiETAP 1:
Mąkę pszenną tortową, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wsypać do miski. Wlać szklankę mleka i kilka łyżek wody. Wbić jajko i zmiksować wszystko na jednolite ciasto naleśnikowe. Naleśniki smażyć na oleju na patelni naleśnikowej z obu stron na złoty kolor.
Budyń śmietankowy ugotować na mleku z cukrem według przepisu na opakowaniu. Można ewentualnie zmniejszyć trochę ilość mleka, wtedy budyń będzie bardziej gęsty i nie będzie wypływał z naleśników (budynie niektórych marek są rzadsze od innych).
Wiśnie wypestkować. Budyń przełożyć do szprycy. Na każdym naleśniku szprycować 1/3 budyniu i lekko go rozsmarować. Na budyniu ułożyć wiśnie i zwinąć naleśnik w rulon.
Każdy naleśnik przekroić na pół i oprószyć cukrem pudrem.