Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Naleśniki z farszem meksykańskim

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Oboje z mężem bardzo lubimy naleśniki z wytrawnym farszem, te oprócz szpinakowych są nasze ulubione.

Naleśniki z farszem meksykańskim

Składniki:

Naleśniki z farszem meksykańskim

 

  • gotowe naleśniki z ulubionego przepisu
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 150 g startego sera żółtego
  • przyprawy: po łyżeczce papryki słodkiej i ostrej (lub chilli), sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z farszem meksykańskim
Cebule obrać, posiekać, podsmażyć na oleju, dodać mielone mięso, smażyć mieszając ok. 8-10 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy wg własnego smaku, wymieszać. Wsypać osączoną i lekko przepłukaną fasolę i ser żółty starty na tarce, wymieszać, po 2 minutach zdjąć z ognia. Nakładać na naleśniki, zwinąć w rulony. Podawać z sosem pomidorowym lub czosnkowym.