Sposób przygotowania:
Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym
- Z podanych składników przygotować ciasto i usmażyć naleśniki. Marchewki oraz pietruszki dokładnie umyć, obrać, pokroić w paski i udusić na maśle.
- Filety z kurczaka pokroić w paski, solidnie posypać przyprawą do kurczaka, po czym wymieszać i usmażyć na maśle. Połączyć z warzywami, dusić ok. 10 min, a następie zalać śmietaną. Naleśniki nadziać farszem. Przed podaniem potrawę można udekorować natką pietruszki. Podawać na ciepło.
- Filety z kurczaka pokroić w paski, solidnie posypać przyprawą do kurczaka, po czym wymieszać i usmażyć na maśle. Połączyć z warzywami, dusić ok. 10 min, a następie zalać śmietaną. Naleśniki nadziać farszem. Przed podaniem potrawę można udekorować natką pietruszki. Podawać na ciepło.
Babciagramolka
Druga prośba - ile naleśników tak około wychodzi z tej porcji ciasta ( i na jakiej patelni - średnica ) żeby było wiadomo czy to porcja na 2 czy 4 osoby .
klaudusia11