Sposób przygotowania:
Naleśniki z mięsem i kapustą pekińską
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie zmiksować, pozostawić na pół godziny. Na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki. Farsz: Kapustę pekińską ugotować w wodzie z dodatkiem odrobiny soli, osączyć, odcisnąć, bardzo drobno posiekać. Gotowane mięso przepuścić przez maszynkę. Na rozgrzanym smalcu zeszklić drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dodać mielone mięso, kapustę, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Wymieszać i wszystko razem chwilę podsmażyć. Na usmażone naleśniki nałożyć farsz i zwijać w kopertę. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać same lub z czerwonym barszczem.