Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Naleśniki z mięsem i kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Naleśniki z mięsem i kapustą są dość czasochłonne ale warto je zrobić.

Naleśniki z mięsem i kapustą pekińską Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki z mięsem i kapustą pekińską

 

  • Naleśniki
  • 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
  • 1 szklanka mleka
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 małe jajka
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki soli
  • Farsz
  • 1/2 kg kapusty pekińskiej
  • 30-40 dag gotowanego mięsa ( wieprzowe +kurczak)
  • 1 cebula
  • 2 łyżki smalcu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • sos sojowy do smaku
  • 1 jajko
  • 1 szklanka bułki tartej
  • olej do smażenia

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z mięsem i kapustą pekińską
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie zmiksować, pozostawić na pół godziny. Na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki. Farsz: Kapustę pekińską ugotować w wodzie z dodatkiem odrobiny soli, osączyć, odcisnąć, bardzo drobno posiekać. Gotowane mięso przepuścić przez maszynkę. Na rozgrzanym smalcu zeszklić drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dodać mielone mięso, kapustę, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Wymieszać i wszystko razem chwilę podsmażyć. Na usmażone naleśniki nałożyć farsz i zwijać w kopertę. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać same lub z czerwonym barszczem.
Naleśniki z mięsem i kapustą pekińską
Farsz z mięsa i kapusty doprawić do smaku solą i pieprzem
Naleśniki z mięsem i kapustą pekińską
Naleśniki panierować w jajku i bułce tartej