Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Zapiekane naleśniki z mięsem i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Przepyszne , chrupiące naleśniki z mięsem mielonym i dużą ilością ciągnącej się mozzarelli - w sam raz na zastępstwo krokietów!

Zapiekane naleśniki z mięsem i mozzarellą

Składniki:

Zapiekane naleśniki z mięsem i mozzarellą

 

  • SKŁADNIKI :
  • ( dla 2 osób )
  • NALEŚNIKI :
  • mąka – 1 szkl
  • mleko – 2 szkl
  • jajko – 2 szt
  • sól – 1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • olej – ¼ szkl
  • FARSZ:
  • mięso mielone – 400 g
  • cebula – 1 szt
  • mozzarella – 1 szt
  • ser żółty – 150 g
  • sól , pieprz , papryka
  • DODATKOWO :
  • bułka tarta do panierowania
  • jajko do panierowania
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane naleśniki z mięsem i mozzarellą
NALEŚNIKI : Wszystkie składniki dokładnie razem mieszamy , odstawiamy na 10 minut. Smażymy średniej grubości naleśniki , odkładamy w ciepłe miejsce. FARSZ: Cebulę drobno siekamy podsmażamy na złoto na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy mielone mięso , doprawiamy do smaku i mieszając smażymy do momentu , aż mięso nie będzie surowe. CAŁOŚĆ: Naleśniki smarujemy mięsnym farszem. Posypujemy startym serem żółtym i przykrywamy plasterkami mozzarelli. Składamy w koperty , panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano. Podajemy gorące! Smacznego!