ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Naleśniki z farszem szpinakowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

naleśniki można usmażyć z ulubionego przepisu lub wykorzystać jakiś mój przepis. Można je zwinąć jak krokiety opanierować i usmażyć. lub podać dietetycznie, tylko podgrzane, bez masła i panierek

Naleśniki z farszem szpinakowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki z farszem szpinakowym

 

  • 10 naleśników z ulubionego przepisu
  • Farsz:
  • 500 g mrożonego szpinaku
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 op. Ricotty

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z farszem szpinakowym
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną cebulkę, rumienimy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę tylko smażymy i dodajemy rozmrożony szpinak. Dusimy aż nadmiar płynu odparuje. Wtedy dodajemy ricottę, mieszamy całość dokładnie. Dusimy jeszcze 5 minut i doprawiamy solą oraz pieprzem. Na każdy naleśnik nakładamy czubatą łyżkę farszu, rozsmarowujemy, zwijamy w rulon (lub jak kto lubi). Podajemy podgrzane, fajnie smakują z sosem czosnkowym i surówką z pomidorów
Naleśniki z farszem szpinakowym
Na każdy naleśnik nakładamy czubatą łyżkę farszu, rozsmarowujemy
Naleśniki z farszem szpinakowym
posmarowane farszem naleśniki zwijamy w rulon lub jak kto lubi, może być chusteczka czy krokiecik