Sposób przygotowania:
Naleśniki z mięsem i szpinakiem
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy szczyptę soli, otręby- mieszamy. Robimy wgłębienie w środku, wbijamy jajo i wlewamy mleko. Mieszamy dokładnie i odstawiamy na 20 minut. Smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju . Obieramy cebulę i czosnek. Siekamy drobno. Na rozgrzanym maśle szklimy cebulę, dodajemy mielone mięso, czosnek i przesmażamy je mieszając. Doprawiamy je solą i pieprzem. Dusimy mięso do chwili aż będzie miękkie podlewając odrobiną wody, jeśli trzeba. Na końcu dodajemy szpinak. Dusimy jeszcze chwilę, aż szpinak się rozmrozi. Po ostudzeniu masy dodajemy uprażone ziarna, starty ser. Nakładamy farsz na połowy naleśników i składamy je w chusteczki. Na rozgrzanym na patelni oleju smażymy naleśniki z obydwu stron, aż będą chrupiące.
rozmarzona.marzena
Cukiereczek13
dodi1
2milutka
jaNina
Robiłam już naleśniki z dodatkiem mąki kukurydzianej (pół na pół z mąką pszenną) - były całkiem dobre :)