Sposób przygotowania:
Naleśniki szpinakowo-jajeczne z sosem
Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe(wszystkie składniki dodać do garnka, wyrobić mikserem, widełkami do piany) usmażyć naleśniki. Szpinak odmrozić, włożyć do rondelka, dodać olej, sól i pieprz, chwilę podsmażać aż wyparuje woda. Mąkę wymieszać z mlekiem, uważać żeby nie było grudek, wlać do szpinaku, mieszać aż zgęstnieje. Ugotowane jajka na twardo, pokroić, dodać do szpinaku, delikatnie wymieszać, nakładać na naleśniki. Delikatnie zwijać w rulony, polać sosem czosnkowym , posypać mieloną papryką. Wykonanie sosu czosnkowy: Jogurt dokładnie wymieszać, dodać przeciśnięty czosnek, doprawić solą.
Trzosik
cherry
Weronka
margolata
Sarenka
Senqa