Sposób przygotowania:
Naleśniki z farszem własna kompozycja
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe: jajka, mleko, mąkę i sól mieszamy razem (najlepiej blenderem).
Przygotowujemy farsz: umyj paprykę, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Obierz cebulę i czosnek, następnie drobno pokrój w kostkę. Kiełbasę również pokrój w kostkę. Usmaż na oleju kiełbaskę z cebulą i czosnkiem, dodaj przyprawy i zioła, potem dodaj paprykę, a pod koniec smażenia dodaj kukurydzę. Można dodać kilka łyżek ketchupu bądź jakiegoś sosu do spaghetti, ale to nie jest konieczne. W trakcie smażenia usmaż naleśniki, przykryj je żeby były ciepłe. Następnie na naleśniki należy nałożyć farsz, na farsz łyżka śmietany, naleśnik złożyć na pół, na to znowu łyżka śmietany i posyp lekko papryką słodką.
Z tej porcji ciasta wyjdzie ok. 6 naleśników. Życzę smacznego.
Przygotowujemy farsz: umyj paprykę, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Obierz cebulę i czosnek, następnie drobno pokrój w kostkę. Kiełbasę również pokrój w kostkę. Usmaż na oleju kiełbaskę z cebulą i czosnkiem, dodaj przyprawy i zioła, potem dodaj paprykę, a pod koniec smażenia dodaj kukurydzę. Można dodać kilka łyżek ketchupu bądź jakiegoś sosu do spaghetti, ale to nie jest konieczne. W trakcie smażenia usmaż naleśniki, przykryj je żeby były ciepłe. Następnie na naleśniki należy nałożyć farsz, na farsz łyżka śmietany, naleśnik złożyć na pół, na to znowu łyżka śmietany i posyp lekko papryką słodką.
Z tej porcji ciasta wyjdzie ok. 6 naleśników. Życzę smacznego.