Pati Kuchareczka

Pati Kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 121]

Naleśniki z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Naleśniki z grzybami można podawać na zimno, pokrojone w paski grubości palca i polane np. sosem koperkowym ze śmietanką lub serowym.

Naleśniki z grzybami

Składniki:

Naleśniki z grzybami

 

  • 2 porcje:
  • ciasto naleśnikowe (2 jajka)
  • farsz:
  • 30 dag grzybów
  • 1 mała cebula
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka stołowa tartej bułki lub płatków owsianych
  • 2 łyżki stołowe oleju
  • sól i pieprz
  • majeranek

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z grzybami
Cebulę drobno posiekać lub zetrzeć na tarce, zarumienić na oleju, pod przykryciem. Dodać pokrojone w plasterki grzyby i posiekana zieloną pietruszkę, posolić, popieprzyć i dusić do miękkości na małym ogniu, pod przykryciem, po czym dodać majeranek. Następnie wbić jajko, dobrze wymieszać i dodać tartą bułkę (płatki owsiane) tyle, że by można było masą smarować naleśniki. Podawać na gorąco