Sposób przygotowania:
Wątróbka z kozyETAP 1:
Z wątroby koziej powycinać żyłki, tłuszczyk, opłukać i w misce zalać mlekiem, zostawić na kilka godzin lub na noc w lodówce, wylać na durszlak, opłukać wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na 1 cm plastry, obsypać mąką i na gorącym smalcu (mój domowy ze skwarkami) zrumienić z każdej strony.
ETAP 2:
Wsypać pokrojoną w piórka obraną cebulę do wątróbki, wymieszać i podsmażać z 5 minut.
ETAP 3:
Wlać wodę, dodać paprykę ostrą, pieprz ziołowy, majeranek, wymieszać i dusić z 15 minut bez przykrycia co jakiś czas zamieszać.
ETAP 4:
Na koniec dodać przyprawę w płynie, posolić do smaku wątróbkę na talerzu, podawać z ziemniakami i surówką.
pyszalka
ziutula