Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Naleśniki z jarmużem i kozim serkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Naleśniki z jarmużem i kozim serkiem- pyszne połączenie smaków :) .Idealne na lekki obiad czy kolacje

Naleśniki z jarmużem i kozim serkiem  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z jarmużem i kozim serkiem

 

  • 1 opakowanie jarmużu (ja miałam 206 g)

 

  • 1 serek kozi (180 g)

 

  • 1 mała cebula

 

 

  • nalesniki (u mnie owsiankowe )

 

 

 

  • 1 łyżka oliwy

 

  • suszony koperek

 

  • suszone chili

 

  • rukola do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z jarmużem i kozim serkiem
Jarmuż opłukać i włożyć do garnka. Zalać woda i zagotować. Gotować na małym ogniu przez ok. 5 min. Odcedzić. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojona cebulkę, cebulkę zrumienić. Do cebuli dodać jarmuż, dusić chwilę razem, potem dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sol oraz pieprz do smaku. Na końcu dodać jogurt grecki, i wszystko razem dusić przez około 3 minuty.Tak przygotowany jarmużowy farsz nałożyć na każdego naleśnika, a na farsz ułożyć pokrojony w plasterki serek kozi. Naleśniki zwinąć w ruloniki, ułożyć na patelni i na każdy naleśnikowy rulon nałożyć jeszcze po dwa plasterki koziego serka. Serki posypać koperkiem oraz malutka ilością chili. Patelnię przykryć pokrywką i zostawić na malutkim ogniu by serek się roztopił. Naleśniki podawać tuż po przygotowaniu, można udekorować rukolą :)
Naleśniki z jarmużem i kozim serkiem
Jarmuż opłukać i włożyć do garnka, zalać woda i zagotować, odcedzić.
Naleśniki z jarmużem i kozim serkiem
Do jarmużu z cebulka i czosnkiem dodać jogurt grecki
Naleśniki z jarmużem i kozim serkiem
Na każdy naleśnik nałożyć jarmuzowy farsz oraz kozi serek
Naleśniki z jarmużem i kozim serkiem
Na zwiniętych naleśnikach ułożyć po dwa plasterki koziego serka

Tagi:

naleśniki