Sposób przygotowania:
Mięsne naleśniki w sosie jarmużowym
CIASTO: Do miski wlewamy mleko oraz wodę . Dokładamy pozostałe składniki i mieszamy ciasto. Naleśniki pieczemy nalewając porcje ciasta na rozgrzaną patelnię (z dodatkiem tłuszczu). Pieczemy z obu stron do zrumienienia. Gotowe przekładamy mięsem, zwijamy jak krokiety i polewamy sosem. MIĘSO: Cebule kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Na oleju rumienimy cebulę, dokładamy czosnek i mięso. Razem smażymy i doprawiamy do smaku. SOS: Do 1,5 szklanki bulionu dokładamy jarmuż, podgrzewamy i razem miksujemy. W pozostałej ilości bulionu rozmącamy mąkę oraz śmietanę. Zagęszczamy i zabielamy mieszaninę bulionowo-jarmużową. Chwilkę gotujemy by skrobia się rozkleiła. Doprawiamy.
gusia1000