Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Naleśniki z kaszą gryczana i jarmużem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne i niezwykłe połączenie kaszy, naleśników i jarmużu, dobre na każdą okazję

Naleśniki z kaszą gryczana i jarmużem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Naleśniki z kaszą gryczana i jarmużem

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z kaszą gryczana i jarmużem
Na patelni podsmażamy jarmuż. W trakcie smażenia doprawiamy odrobiną czosnku. Najlepiej jednocześnie w międzyczasie gotować kaszę gryczaną. Na patelni podsmażamy też grzyby, które wcześniej tniemy w plasterki. Ugotowaną kaszę gryczaną dodajemy do jarmużu na patelnie i podsmażamy chwile, dodając odrobinę wody. Dodatkowo, na patelnie wrzucamy starty ser i podsmażamy dalej aż do momentu gdy całkowicie się rozpuści. Następnie na gotowe już naleśniki (zgodnie ze standardowym przepisem) nakładamy farsz i zawijamy. Część grzybów kładziemy do środka, a resztę układamy na naleśnikach jako dekorację. Możemy udekorować całość odrobiną jarmużu, który pozostał nam niewykorzystany. Smacznego!
Naleśniki z kaszą gryczana i jarmużem
Im mocniej podsmażony jarmuż, tym lepszy, dlatego smażenie składników zaczynamy od niego
Naleśniki z kaszą gryczana i jarmużem
Jarmuż zmieszany z kaszą i serem wygląda bardzo apetycznie
Naleśniki z kaszą gryczana i jarmużem
Nakładając farsz uważamy, by nie było go za dużo inaczej będzie wypadać przeszkadzając w jedzeniu