Sposób przygotowania:
Naleśniki z kapustą i pieczarkamiETAP 1:

Jajko, żółtka, szczyptę soli i olej zmiksować, połączyć z wodą i piwem. Dodać przesiane mąki, zmiksować na gładkie ciasto, odłożyć na pół godziny.
ETAP 2:

Następnie z ciasta usmażyć cienkie naleśniki.
ETAP 3:

Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na oleju, dodać pokrojone w kosteczkę pieczarki, podsmażyć.
ETAP 4:

Kapustę drobno posiekać, ugotować w osolonej wodzie, osączyć, odcisnąć, połączyć z pieczarkami. Dodać bułkę tartą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.
ETAP 5:

Naleśniki posmarować farszem, zawinąć boki i zwijać jak gołąbki.
ETAP 6:

Płatki kukurydziane zmiksować, połączyć z płatkami owsianymi.
ETAP 7:

Przygotowane naleśniki panierować w roztrzepanym jajku i płatkach. Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Marika-