Sposób przygotowania:
Naleśniki z kapustą i pieczarkamiETAP 1:
Jajko, żółtka, szczyptę soli i olej zmiksować, połączyć z wodą i piwem. Dodać przesiane mąki, zmiksować na gładkie ciasto, odłożyć na pół godziny.
ETAP 2:
Następnie z ciasta usmażyć cienkie naleśniki.
ETAP 3:
Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na oleju, dodać pokrojone w kosteczkę pieczarki, podsmażyć.
ETAP 4:
Kapustę drobno posiekać, ugotować w osolonej wodzie, osączyć, odcisnąć, połączyć z pieczarkami. Dodać bułkę tartą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.
ETAP 5:
Naleśniki posmarować farszem, zawinąć boki i zwijać jak gołąbki.
ETAP 6:
Płatki kukurydziane zmiksować, połączyć z płatkami owsianymi.
ETAP 7:
Przygotowane naleśniki panierować w roztrzepanym jajku i płatkach. Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Marika-