Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Naleśniki z kapustą i pieczarkami, panierowane w płatkach kukurydzianych i owsianych są pyszne z chrupiącą skórką.

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Składniki:

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

ETAP 1:

Naleśniki z kapustą i pieczarkami
Zmąki i reszty składników przygotować ciasto.

Jajko, żółtka, szczyptę soli i olej zmiksować, połączyć z wodą i piwem. Dodać przesiane mąki, zmiksować na gładkie ciasto, odłożyć na pół godziny.

ETAP 2:

Naleśniki z kapustą i pieczarkami
Na rozgrzaną patelnię wlewać porcje ciasta i smażyć naleśniki.

Następnie z ciasta usmażyć cienkie naleśniki.

ETAP 3:

Naleśniki z kapustą i pieczarkami
Pieczarki i cebulę posiekać i podsmażyć na oleju.

Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na oleju, dodać pokrojone w kosteczkę pieczarki, podsmażyć.

ETAP 4:

Naleśniki z kapustą i pieczarkami
Pieczarki wymieszać z kapustą i przyprawami.

Kapustę drobno posiekać, ugotować w osolonej wodzie, osączyć, odcisnąć, połączyć z pieczarkami. Dodać bułkę tartą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.

ETAP 5:

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Naleśniki posmarować farszem, zawinąć boki i zwijać jak gołąbki.

ETAP 6:

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Płatki kukurydziane zmiksować, połączyć z płatkami owsianymi.

ETAP 7:

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Przygotowane naleśniki panierować w roztrzepanym jajku i płatkach. Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.