Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1336]

Naleśniki z warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dzisiaj kolejny pomysł na naleśniki z warzywami, proste, a zarazem pożywne. Mąż powiedział, że naleśniki z warzywami są lepsze od naleśników z mięsem.

Naleśniki z warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki z warzywami

Ciasto naleśnikowe

Farsz

  • warzywa na patelnię - 450 g ( z ziołami i papryką )
  • sos słodko kwaśny - 2 łyżki
  • cebula - 1 szt
  • czosnek - 2 ząbki
  • sól i pieprz
  • tłuszcz

Dodatkowo

  • majonez - 1 łyżka
  • keczup do polania
  • kapusta pekińska do posypania naleśników.

Sposób przygotowania:

Naleśniki z warzywami
Ciasto naleśnikowe:

Do miski wsypać mąkę, wybić jajka, dodać pozostałe składniki zmiksować.

Smażyć naleśniki na patelni, z obu stron na złoty kolor.

Farsz:

Cebulę i czosnek obrać, pokroić, przesmażyć na tłuszczu.

Warzywa wyłożyć do średnio rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu.

Doprawić ziołami, dołączonymi do warzyw, smażyć kilka minut.

Pod koniec smażenia dodać przesmażoną cebulę z czosnkiem i sos słodko kwaśny, razem podsmażyć.

Na gorące pół naleśnika, nakładamy porcję farszu, składamy naleśnik na pół.

Naleśniki smarujemy majonezem, posypujemy grubo kapustą pekińską i polewam je keczupem.

Podawać naleśniki zaraz po przygotowaniu.
Naleśniki z warzywami
Z ciasta naleśnikowego zostały usmażone naleśniki
Naleśniki z warzywami
Warzywa na patelnię podsmażone i doprawione sosem i ziołami