Sposób przygotowania:
Naleśniki z warzywami
Ciasto naleśnikowe:
Do miski wsypać mąkę, wybić jajka, dodać pozostałe składniki zmiksować.
Smażyć naleśniki na patelni, z obu stron na złoty kolor.
Farsz:
Cebulę i czosnek obrać, pokroić, przesmażyć na tłuszczu.
Warzywa wyłożyć do średnio rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu.
Doprawić ziołami, dołączonymi do warzyw, smażyć kilka minut.
Pod koniec smażenia dodać przesmażoną cebulę z czosnkiem i sos słodko kwaśny, razem podsmażyć.
Na gorące pół naleśnika, nakładamy porcję farszu, składamy naleśnik na pół.
Naleśniki smarujemy majonezem, posypujemy grubo kapustą pekińską i polewam je keczupem.
Podawać naleśniki zaraz po przygotowaniu.
Do miski wsypać mąkę, wybić jajka, dodać pozostałe składniki zmiksować.
Smażyć naleśniki na patelni, z obu stron na złoty kolor.
Farsz:
Cebulę i czosnek obrać, pokroić, przesmażyć na tłuszczu.
Warzywa wyłożyć do średnio rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu.
Doprawić ziołami, dołączonymi do warzyw, smażyć kilka minut.
Pod koniec smażenia dodać przesmażoną cebulę z czosnkiem i sos słodko kwaśny, razem podsmażyć.
Na gorące pół naleśnika, nakładamy porcję farszu, składamy naleśnik na pół.
Naleśniki smarujemy majonezem, posypujemy grubo kapustą pekińską i polewam je keczupem.
Podawać naleśniki zaraz po przygotowaniu.
basiamig