jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Pikantne naleśniki z kapustą pekińską i mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pikantne naleśniki z kapustą pekińską i mięsem. to naleśniki z oszczędnym farszem przygotowanym z mięsa gotowanego, ostrej paryczki i kapusty pekińskiej

Pikantne naleśniki z kapustą pekińską  i mięsem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pikantne naleśniki z kapustą pekińską i mięsem

 

  • 1 duże jajo
  • 250 ml mleka
  • 250 ml wody
  • szczypta soli
  • 2 łyżki mąki razowej
  • ok 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • mięso z rosołu (obrane ze skóry i kości)
  • 1 duża cebula
  • kilka liści kapusty pekińskiej
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 2 ostre papryczki zielone
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • około 5 dag żółtego sera
  • sól i pieprz czarny do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Pikantne naleśniki z kapustą pekińską i mięsem
Wlej mleko i wodę do miski, dodaj jajo, mąkę razową, siemie lniane i szczyptę soli. Zmiksuj ciasto naleśnikowe dosypując mąkę. Odstaw jena 30 minut. W rondlu przesmaż na maśle posiekaną cebulę. Dodaj pokrojoną w paseczki kapustę pekińską. Przesmaż wszystko razem podlewają niewielką ilością wody.Dodaj pokrojoną drobno paprykę i przyprawy. Na końcu dodaj pokrojone mięso. Duś nadzienie jeszcze około 5 minut. Dopraw farsz sola i pieprzem do smaku. Zagęść 1 łyżeczką mąki wymieszanej w małej ilości wody. Smaż cieniutkie naleśniki na rozgrzanej patelni skropionej odrobiną oleju. Nadziewaj naleśniki gorącym farszem posypując drobno startym serem.
Pikantne naleśniki z kapustą pekińską  i mięsem
Smaż cieniutkie naleśniki na rozgrzanej patelni skropionej odrobiną oleju.
Pikantne naleśniki z kapustą pekińską  i mięsem
Mięso rosołowe obierz z kości, skór i chrząstek i pokrój je drobniej
Pikantne naleśniki z kapustą pekińską  i mięsem
.Dodaj pokrojoną drobno paprykę i przyprawy.