Sposób przygotowania:
Pikantne naleśniki z kapustą pekińską i mięsem
Wlej mleko i wodę do miski, dodaj jajo, mąkę razową, siemie lniane i szczyptę soli. Zmiksuj ciasto naleśnikowe dosypując mąkę. Odstaw jena 30 minut. W rondlu przesmaż na maśle posiekaną cebulę. Dodaj pokrojoną w paseczki kapustę pekińską. Przesmaż wszystko razem podlewają niewielką ilością wody.Dodaj pokrojoną drobno paprykę i przyprawy. Na końcu dodaj pokrojone mięso. Duś nadzienie jeszcze około 5 minut. Dopraw farsz sola i pieprzem do smaku. Zagęść 1 łyżeczką mąki wymieszanej w małej ilości wody. Smaż cieniutkie naleśniki na rozgrzanej patelni skropionej odrobiną oleju. Nadziewaj naleśniki gorącym farszem posypując drobno startym serem.