Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i suszem z kani
Kapustę kroimy i odciskamy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Troszkę solimy i dodajemy liść laurowy. Gotujemy aż kapusta zacznie mięknąć. Przelewamy przez durszlak by osączyć ją z wody.
Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju i przekładamy kapustę. Dodajemy zmielony proszek z kani. Proszek jest aromatyczny więc dodajemy go stopniowo i próbujemy ile jeszcze dodać.
Dusimy wszystko, oprószamy solą i pieprzem, i odstawiamy do przestygnięcia. Dodajemy bułkę tartą i drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy dość mocno do smaku .
Łączymy wszystkie składniki na ciasto. Mąki dodajemy tyle by powstało ciasto o konsystencji kwaśnej śmietanki. Na natłuszczonej patelni smażymy naleśniki. Na każdy usmażony naleśnik nakładamy przygotowany farsz i składamy krokiety.
Jajka roztrzepujemy z łyżką wody albo mleka. Przygotowane krokiety obtaczamy w jajku i tartej bułce. smażymy na rumiano.
Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju i przekładamy kapustę. Dodajemy zmielony proszek z kani. Proszek jest aromatyczny więc dodajemy go stopniowo i próbujemy ile jeszcze dodać.
Dusimy wszystko, oprószamy solą i pieprzem, i odstawiamy do przestygnięcia. Dodajemy bułkę tartą i drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy dość mocno do smaku .
Łączymy wszystkie składniki na ciasto. Mąki dodajemy tyle by powstało ciasto o konsystencji kwaśnej śmietanki. Na natłuszczonej patelni smażymy naleśniki. Na każdy usmażony naleśnik nakładamy przygotowany farsz i składamy krokiety.
Jajka roztrzepujemy z łyżką wody albo mleka. Przygotowane krokiety obtaczamy w jajku i tartej bułce. smażymy na rumiano.