kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1233]

Gulasz z piersi indyczej z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszny gulasz przygotowany z piersi indyczej z dodatkiem marchewki. Polecam na obiadek.

Gulasz z piersi indyczej z marchewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z piersi indyczej z marchewką

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z piersi indyczej z marchewką
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w dużą kostkę i przekładamy do miski. Posypujemy przyprawami i obtaczamy kawałki mięsa. Odstawiamy.

Marchewki myjemy i obieramy ze skórki, kroimy w grube plasterki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, przekładamy cebulę, czosnek i marchewkę. Smażymy razem tak długo, aż cebula będzie szklista. Następnie przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Na patelnię przekładamy mięso i smażymy przez kilka minut. Przesmażone mięso wkładamy do garnka z marchewką. Gotujemy do miękkości. 

Mąkę wsypujemy do zimnej wody i mieszamy, wlewamy do garnka i dodajemy przyprawy do smaku. Wszystko razem zagotowujemy.
Gulasz z piersi indyczej z marchewką
Umytą marchew kroimy w plasterki, cebulę i czosnek w kosteczkę.
Gulasz z piersi indyczej z marchewką
Do pokrojonego mięsa dodajemy przyprawy i mieszamy.
Gulasz z piersi indyczej z marchewką
Na rozgrzanym oleju smażymy marchewkę, cebulę, czosnek.
Gulasz z piersi indyczej z marchewką
Następnie przekładamy mięso i obsmażamy.