Sposób przygotowania:
Gulasz z piersi indyczej z marchewką
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w dużą kostkę i przekładamy do miski. Posypujemy przyprawami i obtaczamy kawałki mięsa. Odstawiamy.
Marchewki myjemy i obieramy ze skórki, kroimy w grube plasterki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, przekładamy cebulę, czosnek i marchewkę. Smażymy razem tak długo, aż cebula będzie szklista. Następnie przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Na patelnię przekładamy mięso i smażymy przez kilka minut. Przesmażone mięso wkładamy do garnka z marchewką. Gotujemy do miękkości.
Mąkę wsypujemy do zimnej wody i mieszamy, wlewamy do garnka i dodajemy przyprawy do smaku. Wszystko razem zagotowujemy.
Marchewki myjemy i obieramy ze skórki, kroimy w grube plasterki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, przekładamy cebulę, czosnek i marchewkę. Smażymy razem tak długo, aż cebula będzie szklista. Następnie przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Na patelnię przekładamy mięso i smażymy przez kilka minut. Przesmażone mięso wkładamy do garnka z marchewką. Gotujemy do miękkości.
Mąkę wsypujemy do zimnej wody i mieszamy, wlewamy do garnka i dodajemy przyprawy do smaku. Wszystko razem zagotowujemy.