Sposób przygotowania:
Naleśniki z kaszą i serem
Mleko zmiksować z jajkami , mąką i olejem. Usmażyć naleśniki. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na oleju, ostudzić.
Kaszę gryczaną ugotować według przepisu, ostudzić. Ser rozdrobnić widelcem i wymieszać z zimną kaszą dodać, połowę cebuli, śmietanę , doprawić do smaku i wymieszać.
Na każdy naleśnik nałożyć łyżkę farszu i zwinąć naleśniki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pieczarki obrać pokroić na kawałeczki i podsmażyć z cebulką.
Sos przygotować według przepisu na opakowaniu i wymieszać z pieczarkami. Naleśniki przykryć folią i zapiec ok 30 minut w temp 160 stopni.
Podawać polane sosem.
Kaszę gryczaną ugotować według przepisu, ostudzić. Ser rozdrobnić widelcem i wymieszać z zimną kaszą dodać, połowę cebuli, śmietanę , doprawić do smaku i wymieszać.
Na każdy naleśnik nałożyć łyżkę farszu i zwinąć naleśniki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pieczarki obrać pokroić na kawałeczki i podsmażyć z cebulką.
Sos przygotować według przepisu na opakowaniu i wymieszać z pieczarkami. Naleśniki przykryć folią i zapiec ok 30 minut w temp 160 stopni.
Podawać polane sosem.
Jagoda.L