Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Naleśniki z kaszą i serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zapiekane naleśniki z kaszą gryczaną i białym serem polane sosem pieczarkowym. Smaczne, szybkie i mało kaloryczne.

Naleśniki z kaszą i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z kaszą i serem

Naleśnki

Farsz:

Sos

Sposób przygotowania:

Naleśniki z kaszą i serem
Mleko zmiksować z jajkami , mąką i olejem. Usmażyć naleśniki. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na oleju, ostudzić.

Kaszę gryczaną ugotować według przepisu, ostudzić. Ser rozdrobnić widelcem i wymieszać z zimną kaszą dodać, połowę cebuli, śmietanę , doprawić do smaku i wymieszać.

Na każdy naleśnik nałożyć łyżkę farszu i zwinąć naleśniki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pieczarki obrać pokroić na kawałeczki i podsmażyć z cebulką.

Sos przygotować według przepisu na opakowaniu i wymieszać z pieczarkami. Naleśniki przykryć folią i zapiec ok 30 minut w temp 160 stopni.

Podawać polane sosem.
Naleśniki z kaszą i serem
Z przygotowanego ciasta usmażyć naleśniki
Naleśniki z kaszą i serem
Ser rozdrobnić widelcem i wymieszać z zimną kaszą dodać, połowę cebuli, śmietanę ,
Naleśniki z kaszą i serem
Sos przygotować według przepisu na opakowaniu i wymieszać z pieczarkami.
Naleśniki z kaszą i serem
Na każdy naleśnik nałożyć łyżkę farszu i zwinąć naleśniki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Tagi:

naleśniki