Sposób przygotowania:
Naleśniki z kremem kakaowym
Krem: Palmę przełożyć do garnka. Dodać do niej cukier, kakao i wodę. Podgrzewać, aż palma się roztopi i wszystko się połączy. Masę przestudzić. Dodać do niej mleko w proszku, wymieszać. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać ją do kakaowej masy. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Naleśniki: Jajka wbić do miski, rozbełtać, lekko ubić z cukrem waniliowym. Do jajek dodać jogurty i mleko, rozmieszać. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Rozmieszać tak, żeby nie było grudek. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Wylać na nią porcję ciasta (ok. 1 chochla na porcję), ciasto rozlać na brzegi. Smażyć na średnim ogniu, aż ciasto się zetnie. Naleśnik delikatnie odwrócić na druga stronę. Smażyć do zrumienienia z obu stron. W ten sam sposób usmażyć resztę naleśników do wyczerpania ciasta. Naleśniki przestudzić (mają być ciepłe, ale nie gorące). Na każdym naleśniku rozsmarować po trochu kremu kakaowego. Naleśniki z kremem zwijać w ruloniki. Można je dodatkowo oprószyć cukrem pudrem.