Sposób przygotowania:
Naleśniki z kurczakiemEtap 1
Nadzienie: Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Etap 2
Mięso pokroić w kostkę, dodać do cebuli. Dodać przyprawy i zioła. Smażyć, co chwilę mieszając, aż mięso się zetnie.
Etap 3
Mięso oprószyć mąką, wymieszać. Wlać śmietanę i 3/4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.
Etap 4
Naleśniki: Jajka wbić do miski, rozbełtać. Dodać do nich mleko, wymieszać.
Etap 5
Wsypać mąkę, sól i proszek do pieczenia, ponownie dokładnie wymieszać.
Etap 6
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, wylać na nią porcję ciasta, rozlać na brzegi.Smażyć na małym ogniu.
Etap 7
Jak ciasto zacznie się ścinać, naleśnik delikatnie odwrócić na drugą stronę. Smażyć na rumiano z obu stron.
Etap 8
Na połowę każdego naleśnika położyć po trochu przygotowanego farszu.
Etap 9
Naleśniki zwinąć w ruloniki. Podawać na ciepło.